Wilt u Dune boeken? Dat kan bij ons artiestenbureau! Alle informatie over het huren van Dune kunt u vinden op deze website. Heeft u nog vragen over het inhuren van Dune dan mag u ons altijd mailen op info@dutchevent.nl.

 

Dune is een Duitse muziekgroep. Ze maken vooral een mix van techno en rave met een vleugje hardcore house. De formatie is opgericht door dj Oliver Froning (Münster, 25 juli 1963) en de heren Jens Oettrich (Hamm, 6 maart 1968) en Bernd Burhoff (Münster, 25 september 1969).

 

Dune heeft sinds 1995 verschillende zangeressen gehad: Verena von Strenge, Vanessa Hörster en Tina Lacebal. Verena von Strenge is de bekendste van de drie zangeressen. Zij zong in de hoogtijdagen van Dune de teksten van de liedjes. Aanvankelijk was ze achtergronddanseres, maar voor het nummer “Are You Ready To Fly” mocht ze optreden als zangeres. Totdat zij, in de vorm van een eigen zangcarrière – die echter nooit succesvol is geweest – haar eigen weg koos, was ze een vast lid van de formatie. Tijdens de happy hardcore en rave-rage in Nederland heeft Dune een aantal grote hits gehad. Vooral “Hardcore Vibes”, “Can’t Stop Raving”, “Rainbow to the stars” en “Hand in Hand” haalden hoge noteringen in de Nederlandse Top 40. Nadat de happy hardcore en rave-rages over hun hoogtepunt heen waren, behaalde de groep in Nederlands geen Top-40-noteringen meer, maar in Duitsland nog wel.Tegenwoordig treed Dune als DJ act op en speelt elke zaal plat met zijn eigen Hardcore Vibe.

Muziek

Video

Dune boeken